Anmeldelse: Chicco Lite Way trille

liteway-chicco

Testet av:
Stine Mari Hansen og Sigrid Hansen  Egdetveit

Produkt:
Chicco Liteway trille

Anmeldelse:
Vi var så heldige å få lov til å teste CHICCO LITEWAY for babybanden. Vi hadde faktisk en eldre modell av denne trilen til vår eldste datter for 7 år siden, og var ganske fornøyd med den, så gleden var stor da vi fikk lov å teste den nyere modellen til veslejenta.

Hun er veldig glad i Emmaljungaen sin,  og liker seg godt i vogn, så vi var spente på om denne falt i smak hos både barn og foreldr. Den skuffet ikke.

Ved første øyekast ser trillen litt mer robust ut enn sin forgjenger. Bakhjulene ser større og litt kraftigere ut og rammen virker litt kraftigere, uten at jeg har faktasjekket det. Det er det inntrykket den gir.

Vektmessig har det ingenting og si, da vognen er enkel å slå sammen og enten bære med seg i et fastmontert bærehåndtak eller trille etter seg ved bruk av vognens håndtak. Den veier bare ca. 7 kg og er en ypperlig reisevogn. I tillegg blir den veldig smal når den er sammenslått og hjulene tas enkelt av med et lite klikk slik at den blir litt kortere og passer perfekt på langs bak i vår Volvo V70.

liteway-chicco2

Trillen var ganske enkel å montere første gang, jeg møtte ikke på noen store utfordringer, bruksanvisningen er lett forståelig og det tok meg ca 10-12 minutter å montere vognen.

Vognen har flere stillinger fra sittende til full liggestilling. Denne funksjonen betjenes enkelt med èn hånd. Ryggen er lang nok til at også de litt større barna ligger godt når den er nedfelt. Det eneste jeg ville ønsket meg av denne i denne sammenhengen er et litt lengere sete. Setet er litt kort, så rumpa får litt liten plass og bena havner litt langt ute,spesielt om ryggen er i sittende stilling og fotbrettet er slått ned.

En ting som overrasket meg positivt var at jeg fikk plassert halvannet-åringen min i en Easygrow nature vinterpose i vognen. Selene passet godt og hun både satt og lå veldig fint i posen. Da dette er en forholdsvis stor pose hadde jeg ikke forventet at det skulle gå, men skal man teste triller på vestlandet om vinteren måtte det prøves. I tillegg hadde jeg forventet at hun ville bli litt kald i en såpass liten trille, men i ca. 5 minusgrader holdt hun seg god og varm i posen i vogna. Dette skyldes delvis den gode skjermen som skjermer godt for vær og vind, og delvis polstringen i setet og i ryggen.

Den har fått en ekstra liten solskjerm foran på selve skjermen som dekker barnets ansikt både i sittende og liggende stilling og skjermer godt for sol og vind. I tillegg kan bakdelen av skjermen tas av på varme dager, slik at man får full gjennomtrekk men likevel er beskyttet fra solen.

På den forrige modellen klaget jeg på de delte håndtakene. De gjorde det vanskelig å trille vognen med èn hånd. På denne nye modellen er det ikke et problem. Håndtakene er fortsatt delt, men av en eller annen grunn går det helt fint å trille den med èn hånd, både på grus og på asfalt. I snøen var det litt vanskeligere da trillen er veldig lett og vil gå sin egen vei.

Forhjulene kunne jeg ønsket meg at var litt større og litt bredere. Ganske enkelt fordi at vi har grusvei opp til huset og de graver seg litt ned i grusen. Overraskende nok var dette ikke et problem i snø/slaps. Bakhjulene er veldig gode. De er kraftigere enn forhjulene og kommer seg lett igjennom både grus og snø, så om man drar vognen bak seg i litt mer utfordrende terreng kan man bruke denne vognen hvor som helst.

liteway-chicco3

Seler og trekk kan tas av og vaskes, noe som er veldig praktisk.

Et kjempepluss er at det med denne modellen følger med frontbøyle. Det savnet vi på den forrige.

Fordeler med produktet:

  • Lav vekt og enkel å ta med seg.
  • Til å være en trille er den meget stabil.
  • Barn i flere aldere kan fint bruke den pga den lange ryggen.
  • Veldig praktisk handlekurv
  • Romslig

Ulemper med produktet:

  • Litt små forhjul
  • Selene er festet litt lavt, uten at det byr på store problemer
  • Selv om handlekurven er stor er det litt liten plass mellom setet og kurven, så man får ikke de helt store handleposene i.

Alt i alt er jeg imponert over denne relativt lille trillen. Den oppfører seg til og med bra på Vestlandsk vinterføre, og det er det ikke alle de store kombivognene som gjør engang.

Jeg må innrømme at jeg tenkte at det umulig kunne være særlig gunstig å teste en vogn av denne typen i Februar, på Vestlandet. Været og føret her kan jo være litt utfordrende, men det gikk helt fint. Veslejenta satt fint, holdt seg varm, vognen trillet stabilt og fint på forskjellige underlag og alt i alt er vi godt fornøyde med vognen både voksne og barn. Til og med pappaen var mer fornøyd med denne enn den forrige modellen.

Denne vognen ville vi kjøpt, og den kan absolutt anbefales.

Stine Mari Hansen

Les mer om Chicco Lite Way trille

Tagger fra innlegget
, ,
Written By
More from Babybanden

Komfortable og herlige plagg fra Gullkorn Designs høstkolleksjon!

Er garderoben klar for barnehage- og skolestart? I høstens kolleksjon fra Gullkorn...
Read More
Les mer" />