Anmeldelse: Recaro Zero1

zero1
Testet av: Julie Marie Myrland

 

Med god erfaring på både montering av stoler, beltefesting og en hel del krangling i baksetet over beltebruk. Så ble vi usikker på med tanken på enda en ny stol, både med  nye knapper, montering og atter krangling over beltebruk. Men ok, vi prøver. Så stolen vi skulle teste var da Recaro zero 1 som er en stol med isofix som går fra 0-18 kg eller 105 cm (annbefales fra 6 måneder), den ble avduket fra esken som en svært stilren stol. alt vel så langt. Er det noen gang at småbarnsforeldre nevner at noe er fin i formene, så må det sannelig være denne gangen. Stolen som vi har i sort, sto som en statue på gulvet foran oss med enkel oversikt på fremre del, når stolen står riktig montert. Manualen til stolen kommer på et utrolig utvalg av språk, og forklaringen var oversiktlig og vi trengte kun å lese igjennom den en gang før og en lett gang under montering. Tyngden på stolen overasket og gjorde at jeg selv klarte og karre den ut til bilen, og på et lett vis sette den på plass i setet. Noe vi virkelig var fornøyd med når det kommer til recaro zero 1 er at den ikke er så høy, det gjorde at stolen lett gikk igjennom døren. Der har vi erfart fra tidligere stoler at man gjerne plages litt i døråpningen, da både stolen er høy og stor generelt.

 

zero1-2

 

Selve monteringen av stolen fikk oss til og smile, for som de fleste småbarnsforeldre så har man gjerne ikke 15 min på og plages med dette i hverdagen om man må bytte bil. Her tar man bare og vipper stolen til sides, og under drar man en liten bryter mot (0-105 cm) og setter den opp igjen. Så med 1 enkel spake fremst gled isofix festene rett ut, og med bare 1 hånd dyttet vi disse lett på plass inn, og stolen mot setet å allerede da sto den nokså stødig. Selve foten fremme trenger man bare holde inne en knapp, og drar ned stangen til markøren viser grønt og vips så sto stolen fast. Her trenges det ikke å dytte, dra eller løfte noe serlig, da stolen viser seg for oss og nesten bli for lett å feste. Vi skal innrømme at vi gikk igjennom manualen en ekstra gang for å se om vi hadde glemt noe, men sannelig var alt vell og markørene lyste grønt mot oss. Noe vi også testet ved montering inn i bilen var om den var vanskelig og montere i fremmovervent stilling, men her var stegene like enkle. Nå for å snu stolen trykker du ut Isofix festet med å trykke inn 2 små deler på selve stengene, og dra stolen fra setet. trykk inn knappen på stangen å løft denne opp, vipp så stolen til sides for å komme til under stolen. Her endrer du bryteren til (15M>), og vipper stolen tilbake. Stegene her er de samme med festing av isofix og stang, men selve stolen snur du forovervent, løfter opp hodestøtten og endrer hellingen under fot delen av selve stolen.

 

zero1-3

 

Det mest fantastiske for oss på denne stolen er muligheten for 360 graders rotering, noe som har gjort våre bilturer så mye lettere. Her gikk vi fra og nermest slippe lillemann ned sidelengs i stolen, hendende med halve kroppen inn mens vi balangserte på terne og ofte kakket hodet i døråpningen. Til stor frustrasjon.Til nå, å bare ha stolen klar mot oss hver gang vi skal kjøre. For når vi tar lillemann ut så snur vi stolen mot oss og løsner selene og legger de på siden. Da står stolen fint og venter på oss til vi kommer ut igjen, og lille? Da er det bare å segte han rett i stolen, snu den riktig vei og vipps så sitter han fint.Han elsker og stirre ut på både folk og biler, og vi har ikke lengre hatt noen armer og bein som spreller i alle retninger. Når vi er sikker på at han er festet og sitter trygt, så bruker vi bare en liten spake og vips snur vi stolen bakover så den kommer i lås. Roteringsdelen er noe vi aldri trodde vi trengte, før vi nå har det og bruker det. Noe vi også har opplevd som overaskende genialt med denne funksjonen er når vi er på langtur, for med en liten mann på 9 måneder så blir det en god del stopp på turene for både drikke, snacks og bleieskift. Stopper vi da på en bensinstasjon og en av oss springer inn, så snur den personen bare stolen mot oss og han slipper da og sitte og stirre i setet og bli sint når bilen står iro. Da når jeg bak til han og kan gi han det han måtte behøve, og skulle han mot formodning ha sovnet og vi skal stå over en litt lengre periode (kanskje vente på en ferge eller noe), så kan vi lett gå bak og endre til liggestilling på stolen så han sover mye bedre. Men da under disse tipsene, så må dere aldri glemme og snu stolen tilbake når dere skal kjøre videre.

 

zero1-4

 

Beltefeste på recaro zero 1 er et Intergrert 5-punkts HERO selesystem som hinderer vridning og glidning av beltene, og her har vi også til nå ikke opplevd at beltet ligger brettet i festepunktene. Selve festingen er enkel å samle og glir lett ned i festet mellom lårene, her er jeg ganske nøye med og legge putene godt rundt så lille ikke skal få noe hardt som gnager under kjøring. På skuldrene finner man puter som skal beskytte, men disse virker å være nokså stive og ubehagelige for vår sønn. Vi har både kjørt langt og kort med stolen, og sett på flere ting uten å finne noe å pirke på. Skal vi dog være pirkete så er disse putene er noe som vi synes burde endres litt på, da disse ved stramming presser nokså rart både mot hals og skuldre. Det kan også hende det ikke er noe som blir og skje alle, men ved vurdering kanskje prøve ut en egen erfaring på akkurat dette. Når det gjelder comforten i stolen når han er festet så har det ikke vært noe klaging, her sover man nesten fra start til slutt med god sittecomfort både med myk stol og memory foam i hodestøtten til spedbarnsinnlegget og i hodestøtten til selve stolen.

 

Siden vår sønn er såppas stor som han er har vi ikke fått testet ut spebarnsinnlegget, men både ved og plassere det i setet og ved og legge litt vekt på dette så virker det for oss som en myk og god støtte for små kropper. Her er altså en stol som vi er kjemoefornøyd med og kommer til å bruke så lenge vi kan, både ved første og kanskje andre barn, som kanskje kommer i femtiden.

 

Fordeler med produktet:
  • Vektklasse ca. 9-18kg
  • Stolen kan vendes i basen 360 grader uten at du behøver løfte.
  • Intergrert 5-punkts HERO selesystem til barnet som hinderer vridning og glidning av beltene
  • Hodebeskyttelse justerbar i høyden
  • Stolen kan benyttes bakovervendt til 105cm i høyde for barnet i tråd med det nyeste i-size reglementet
  • Stolen har justering for hvilestilling i både forovervendt og bakovervendt posisjon.
  • Stolen har memory foam i hodestøtten til spedbarnsinnlegget og i hodestøtten til selve – stolen
  • Festes enkelt i bilen med isofix base med indikatorer som viser at stolen er riktig montert.
  • Tar utrolig kort tid, noe som gjør den meget brukervennlig selv helt alene.

 

Et lite minus med produktet:
  • Store skulderputer, som virker litt harde og ubehagelig over skulder og mot hals.

 

Recaro Zero1 finner du til salgs hos babybanden.no

Tagger fra innlegget
, ,
Written By
More from Babybanden

Anmeldelse: Chicco Lite Way trille

Testet av: Stine Mari Hansen og Sigrid Hansen  Egdetveit Produkt: Chicco Liteway...
Read More
Les mer" />