Anmeldelse: Titanium Baby Bedside Co-Sleeper

Testet av: Heidi Owesen Roland

Denne sengen har virkelig hjulpet oss masse. Nå slipper mannen å sove inne hos storebror. Nå er det plass til også han i sengen. Siden tvillingene våre kom i august har en sovet i en sprinkelseng som vi har tatt av den ene veggen på, som vi har plassert inntil vår seng. Den andre har sovet i babynest ved siden av meg på andre siden. Så nå var det virkelig på tide å skaffe oss en seng til. Da passet det veldig bra at vi fikk mulighet til å teste Titanium Baby Co-Sleeper.

co-sleeper4  co-sleeper3  co-sleeper7

For meg har det vært viktig å ha jentene i nærheten av meg om natten på grunn av amming og nå flaskemåltider om natten. Jentene våkner ofte så da har det vært et must at jeg har sluppet å stå opp for å gi de mat. Vi har vært klar på det at de skal ikke ligge i vår seng like lenge som storebror. For han hadde vi ikke i senga ved siden av, men oppi sengen vår. Da vi var, eller jeg var klar for at de ikke skulle sove ved siden av meg i sengen prøvde vi å ha begge i den sprinkelsengen. Det funket heller dårlig, så det endte som regel opp med at den ene lå ved siden av meg oppi sengen vår. Så nå når vi fikk Titanium Baby Co-Sleeper i hus var det veldig godt. Får da er de helt i nærheten samtidig som at de sover i egen seng. Det er steg på veien for at de skal bli vandt til å ligge i egen seng på eget rom.

Dette er en veldig enkel seng å montere. Vi brukte vel knappe fem minutter på å sette den sammen. Man trenger ikke være en kløper på å sette sammen IKEA-møbler for å sette sammen denne sengen. Det var minimalt med deler og skruer. Pakken den kom i var bare en stor pappeske, så det var det eneste avfallet samt en liten plastpose til de fire skruene. Så det ble ikke så mye avfall etter å ha satt den sammen. Noe som ofte kan forekomme når man har kjøpt møbler.

En av tingene jeg ble positivt overrasket med denne sengen var at den var mye bredere enn det jeg trodde. Vi så litt på slike bedside senger før jentene kom, men synes at andre bedside senger jeg har sett er mye smalere. Så hvis vi hadde hatt denne fra starten av når jentene kom hadde det ikke vært noe problem å hatt begge to oppi den. Men maksvekt er 9 kg, så de har ikke kunnet ligget oppi den begge to så veldig lenge.

Men når vi er ferdig med å bruke den ved siden av sengen er det ikke noe problem å bruke denne som vanlig seng fram til de klarer å reise seg i sengen.

Den kom også med en oppbevaringspose som er grei å ha hvis man skal transportere den eller når man ikke har den i bruk. For den er såpass enkel at det er ikke noe problem med å ha den med som reiseseng. Så hadde vi bare hatt en unge så hadde vi tatt denne med som reiseseng når vi skal til Oslo en helg for eksempel. Da den tar minimalt med plass med denne oppbevaringsposen og at den er veldig lettvint å sette opp.

Jentene er forkjølet for tiden så da var denne veldig kjekk, da den kan justeres i forskjellig høyde på sidene. Så vi bare stilte fotenden litt lavere enn hodeenden. Dette er et veldig pluss synes jeg. Hadde tenkt å gå til innkjøp av sånn sengeklosser, men med denne sengen slipper man altså det. Også fikk den som var tett og forkjølet sove litt bedre da hun fikk ligge høyere med hodet.

Men noe som trekker litt ned er at den akkurat litt for lav for vår seng. Vi har en litt høy seng, så den er noen cm for lav på det høyeste. Men det går veldig fint å bruke den fordi om.

Den er veldig lett å flytte rundt da den har hjul på den ene siden. Litt tungvindt måte å feste den til foreldrene sin seng. Men den står ganske så fast uten denne sikkerhetsstroppen som skal festes under og rundt madrassen til foreldrene.

Alt i alt er dette en veldig god seng med en god madrass, som jeg vil anbefale alle som vil være nær barnet sitt uten å ha det oppi sin egen seng.

Fordeler:

  • Enkel å montere
  • Lettvint å flytte på
  • Høydejusteres i en ende

Ulemper:

  • Litt tungvindt måte å feste til foreldresengen
  • Litt for lav for høye senger

Kjøp Titanium Baby Co-Sleeper her >>>

Written By
More from Babybanden

Den store innkjøpsguiden for babyen din

Hurra, dere skal bli foreldre! Gratulerer! Som foreldre har dere mange forventninger og...
Read More
Les mer" />