Den store innkjøpsguiden for babyen din

Toppbilde_preview

Hurra, dere skal bli foreldre! Gratulerer!

Som foreldre har dere mange forventninger og det er mye nytt å sette seg inn i. Vi har satt opp en liten innkjøpsguide som vi håper kan hjelpe dere på vei med å få det viktigste på plass før den lille kommer.

Barnevogn

Barn bruker mye av tiden sin i vognen de tre første årene og derfor er barnevognen en av de viktigste investeringene du kan gjøre for babyen din. Dere som foreldre skal også bruke mye tid med vognen, derfor er det viktig å kjøpe en barnevogn som passer til deres behov. Her er noen ting dere bør tenke på:

  • Terrenget, by eller skog? Demping?
  • Hjulene, 3 eller 4, utskiftbare, punkteringsfrie eller luft?
  • Værforholdene der du bor?
  • Om du har en bil er det lurt å tenke på hvor stor plass den tar i bagasjerommet og hvor enkelt den slåes sammen og vekt.
  • Design, farger, funksjonalitet.
  • Størrelse på bolig og parkeringsmuligheter
  • Skal du bære babydelen inn og ut er det greit å finne en som ikke veier så mye og som er enkel å ta av og på og bære med seg.
  • Vil du at babyen skal være vendt mot deg når dere går over til sittedel?
  • Ekstrautstyr og oppbevaring.
  • Isolering.

Hva trenger du egentlig? Du trenger en Duo/kombivogn, altså en med ligge del de første månedene, som da endres til sportsvogn når babyen kan sitte selv. De fleste vogner har også bilsete del som du enkelt kan koble av og på understellet og inn og ut av bil.

Dubatti One – den allsidige vognen. Vognen har over 80 ulike kombinasjonsmuligheter og har et lukseriøst design med lekre detaljer. Anbefales!

Dubatti-One
Dubatti One – En av våre favoritter. Her får du mye vogn for pengene.

Norske Stokke i moderne stilrent design.

stokke_vogn

Trehjulingen Mountain Buggy Urban Jungle eller Babyjogger City Elite.

 

Mountain Buggy Urban Luxury Collection_preview
Mountain Buggy Urban Jugle Luxury Collection med tre hjul. Her er den vist med sittedelen.

Silver Cross eller Jedo om du liker den litt mer klassiske varianten.

silver cross sleepover
Den klassiske Silver Cross Sleepover

Vi har et stort utvalg av barnevogner og ikke vær redd for å spørre kundeservice om du lurer på noe. Når du har funnet den perfekte barnevognen så er det litt lettere å velge ekstrautstyr. Stelleveske gjør det lettere å organisere alt du skal ha med deg på trilletur, og de fleste vogner har tilhørende stellevesker. Regntrekk, her kan du velge ett av samme produsenten eller ett som er universalt. Koppholder til alle kaffekoppene på trilletur og Solskjerm for å skjerme den lille for sterk sol. Dette gjelder spesielt på våren og sommeren. NB: Du må aldri dekke til med et teppe da det kan være farlig for babyen.

Vognpose

Du velger vognpose etter sesong. Under vintersesongen trengs en som er god og varm så babyen er skjermet for vær og vind. Det kan være vanskelig å kle babyen i en vognpose og de nyfødte regulerer ikke temperaturen sin selv . Derfor du må passe på at babyen ikke er for varm og ikke for kald, og det kan du gjøre ved å kjenne etter i nakken på babyen. Tynnere vognposer for vår, sommer og høst.

Du får også egne poser som passer til bilstol. Tenk også på at den første vognposen skal passe i bag-delen på vognen da de kommer i forskjellige størrelser, med og uten forlengere.

Easygrow-Nature
Testvinner Easygrow Nature

Tips: Et lammeskinn i vognen isolerer godt for den nyfødte under den norske, kalde vinteren.

Seng

Det er mange foreldre som ønsker å ha babyen tett inntil sin egen seng de første månedene. Det kan også gjøre ammingen enklere om natten. Bedside crib er konstruert for at babyen skal ligge nært mor, men i «egen» seng. I Bedsiden ligger babyen lunt og godt, akkurat som de har gjort de siste 9 månedene.

99362_BabyDan_Chicco_Next2Me_Vugge_Bedside_crib_5
Med en Chicco Next2me Bedside crib ligger babyen trygt og godt ved siden av dere.

Babynest

Babyer elsker å ligge lunt og godt, akkurat som i mammas mage. Mange velger også et babynest som er enkel å flytte med seg så barnet kan ligge trygt.

Sprinkelseng

En sprinkelseng skal brukes i mange år fremover og er et smykke på barnerommet. Vi har sprinkelsenger som vokser med barnet, som er en god investering til soveplassen.

0036943_babydan-babyseng-alfred-60x120cm-gra_preview
Den klassiske Babydan Alfred seng

 

12244_Sebra_Sebra_seng__baby___jr.__hvit_1_preview
Sebra seng er et smykke på barnerommet

 

 

91603_Leander_Leander_Baby_Junior
Leander baby/junior seng 0-7 år vokser med barnet

Stellebord

Dere skal skifte minst 8 bleier om dagen i starten og mange barn slutter ikke med bleier før 2-3 års alder. Det er viktig å få barnet opp i høyden så dere får avlastet ryggen. Stellebordet er en viktig investering, og dere skal ha den i mange år. Valg av stellebord avhenger også av plass i hjemmet. Det er også mye småtteri som trengs de første årene så stellebord med oppbevaring er å anbefale om du har plass.

 

Babycall

Med Babycall har du oversikt og kan føle deg trygg på at babyen har det bra til enhver tid. Om babyen sover ute i vogn, på eget rom eller. Finn riktig babycall til ditt hjem og ditt bruk. En enkel Babycall, Babycall med temperaturmåler, kamera, noen spiller også beroligende musikk for babyen din.

Neonate_preview
Neonates toppmodell har alt du trenger i en babycall.

 

stort display_preview
Se babyen din godt både natt og dag med ekstra stort display (3,5” ) i fargeskjerm med god kvalitet på bilde, automatisk nattmodus og 2x digital zoom.

 

 

nye ØKO-innstilling_preview
Med den nye ØKO-innstilling kan du også være miljøvennlig og samtidig beholde den viktige kontakten med barnet ditt.

Bilstol

Bilstolsikkerhet er noe vi er veldig opptatt av. Vårt bilstol-sortimentet er nøye valgt ut nettopp på grunn av det. Bilstol til den nyfødte, 0-13 kg, må være trygg og enkel i montering.

 

aton5
Cybex Aton 5 inkl. base 2-fix

 Vippestol og spisestol

Vippestol er redningen i de fleste situasjoner for de fleste foreldre. Du kan faktisk lage mat eller ta en dusj og babyen sitter trygt. Den er også enkel å flytte på, det vil du få behov for flere ganger ila dagen. I tillegg er det fin stimulering for den lille. Du får også vippestoler som er kompatible med spisestol i Kidsmill og Stokke Steps.

Du kan få spisestoler som kan brukes fra dag èn slik at babyen kan være med rundt middagsbordet.

Bæresele

Bæresele skaper nærhet mellom deg og den lille! Babyen blir naturlig «vugget» og det skaper en ro for babyen som er vant til å ligge i mammas mage. I tillegg har du hendene fri mens du bærer, som gjør det mulig å gjøre andre ting da babyen ikke vil ligge alene. Les gjerne litt om de ulike bæreselene.

Babygym

Babyen skal utforske, stimuleres og utvikle seg. Motorikken og muskler skal forberede seg til den store verden, full av aktivitet og glede. Babygym tilfredsstiller alle nysgjerrighetssansene og du vil ha mange store øyeblikk i vente med babyen din og babygym.

04304_Skip_Hop_Skip_Hop__Treetop_Friends_Babygym_C_1

Skip Hop, Treetop friends classic er en babygym med masse farger og leker som er perfekt for den nyfødte

Andre ting som er nyttig å ha på handlelisten.

God investeringer til spiseplassen

Og du, ikke glem bleier! Mange bleier

Written By
More from Babybanden

Vognguide – hvilken barnevogn skal du velge?

I jungelen av barnevogner er det sannelig ikke lett å velge hva...
Read More
Les mer" />